Malzemeler
1 Su bardağı pudra şekeri
7 Çorba kaşığı margarin
2 Adet yumurtanın sarısı
Alabildiğince un
1 Su bardağından 2 parmak eksik hindistancevizi
Ahududu reçeli
Hazırlanışı
* Pudra şekerini, 7 çorba kaşığı margarini, yumurta sarılarını ve hindistancevizini bir kaba aktarın.
* Bu malzemeye gerektiği kadar un ekleyin.
* Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
* 15-20 Dakika buzdolabında bekletin.
* Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
* Bir parçayı oklava yardımı ile 1 santim kalınlığında olacak şekilde açın.
* Küçük bir yuvarlak kalıp yardımıyla hamuru kesin.(çay bardağı olabilir)
* Bu yuvarlakların ortasına birer çay kaşığı ahududu reçeli koyun.
* Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde açıp, kesin.
* Reçel koyduğunuz yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin.
* Çatal yardımıyla kenarlarına şekil vererek kapatın.
* Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
* Fırından alıp, üzerlerine ahududu reçeli koyarak servis yapın.